3η συνάντηση του δικτύου Refill

refill_athens

Μια διαφορετική συνάντηση με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και ακόμη 17 φορέων της Αθήνας με θέμα τη χρήση εκ νέου κενών κτιρίων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο νέο χώρο της Αγοράς της Κυψέλης. Την συνάντηση διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (Ε.Α.Τ.Α.), εταίρος του προγράμματος, Refill “Reuse of vacant spaces as driving force for innovation on local level”, URBACT III και η τοπική ομάδα στήριξης του έργου.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η παρουσίαση της ομάδας του Impact Hub, με το προτεινόμενο μοντέλο διαχείρισης της Αγοράς της Κυψέλης και η προσωρινή χρήση των κενών καταστημάτων στη στοά εμπόρων «Ίχνη Εμπορίου» στην οδό Βουλής και Λέκκα, από την αρχιτέκτονα – Urban designer, Κλέλια Θέρμου.

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις, προοπτικές και καλές πρακτικές και παραδείγματα που υπάρχουν στην Αθήνα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου Βασίλης Σταμογιάννης και η Αντιδήμαρχος της Κοινωνίας των Πολιτών Αμαλία Ζέππου. Ο Διδάσκων στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παν. Θεσσαλίας / ΕΑΠ, Νικόλαος Καραχάλης προχώρησε σε μία πρώτη εισαγωγή των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του έργου, στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης καθώς και στο χρονοδιάγραμμα του, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), των ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου), του ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), το Μουσείο Μπενάκη και πολλοί άλλοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s